UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Зеленського прокоментували відповідь США Росії щодо гарантій безпеки

Посол США у РФ напередодні доставив документи до Москви.

Радник глави офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк заявив, що відповідь, надана американською стороною на пропозиції Росії щодо гарантій безпеки, - це "вірна стратегія".

За його словами, Росія має скористатися можливістю використати дипломатію, щоб "уникнути негативного сценарію", сказав пан Подоляк у коментарі телеканалу CNN,

"Всеосяжна, продумана, фактична та аргументована відповідь США на вимоги Росії була погоджена з Україною та іншими європейськими партнерами Америки", - сказав Подоляк.

Напередодні посол США у РФ Джон Салліван доставив до Москви письмову відповідь Вашингтона на вимоги Москви щодо гарантій безпеки. Він доставив два документи: від США та відповідь від НАТО.

Читайте також: Зростання ціни агресії проти України може змусити РФ змінити свої плани — The Guardian

За інформацією CNN, американська сторона також передала копію відповідей Україні.

У грудні 2021 року МЗС РФ опублікувало проекти угод із США та країнами НАТО щодо забезпечення безпеки Росії та країн-членів альянсу. Ключова думка – юридично закріпити відмову НАТО від подальшого розширення на схід та приєднання до альянсу України. Україна, ЄС та США вважають такі вимоги неприйнятними.