UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Запорізькій області викрили наркокартель

У Запорізькій області поліцейські викрили групу наркоторговців і вилучили велику партію наркотиків. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області.

© gov.ua
gov.ua
gov.ua
gov.ua
gov.ua
gov.ua
gov.ua
gov.ua
gov.ua
gov.ua
gov.ua
"Працівники Управління протидії наркозлочинності викрили реалізаторів нарковмісних рослин. Під час обшуків вилучено наркотики вагою понад 100 кілограмів, зброю та інші речові докази", - йдеться в повідомленні на сайті відомства.
За інформацією правоохоронців, зловмисники протягом останніх двох років на території Запоріжжя і Запорізької області займалися вирощуванням конопель, переважно методом "гідропоніки", а також постачанням, виготовленням, зберіганням та збутом уже готової наркотичної речовини.
Наголошується, що фігуранти постійно змінювали номери мобільних телефонів і місця збуту, а місця вирощування нарковмісних видів конопель були відомі тільки організаторам.
Незаконний щомісячний дохід групи становив близько 1,5-2 млн грн.
Поліцейські провели в регіоні 30 одночасних санкціонованих обшуків за місцями проживання, в автомобілях, гаражах і на дачах зловмисників. В результаті обшуків вилучено понад 100 кілограмів наркотику, пістолет ПМ калібру 9 мм з двома магазинами, граната РГД із запалом, патрони різних калібрів, мобільні телефони, чернетки із записами, комп'ютерну техніку, флеш-носії інформації, сімкарти, грошові кошти та електронні ваги.
Порушено кримінальну справу за статтею про незаконне виробництво, виготовлення і збут наркотиків.
Вирішується питання про порушення кримінальних проваджень за статтями про незаконне поводження зі зброєю та використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів.