UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Запоріжжі затримали інформаторку ФСБ, яка хотіла зірвати постачання техніки на фронт

Їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

СБУ затримала колаборантку в Запоріжжі.

СБУ затримала колаборантку в Запоріжжі.

Служба безпеки України (СБУ) затримала у Запоріжжі інформаторку Федеральної служби безпеки РФ (ФСБ), яка відслідковувала інтенсивність руху та орієнтовну кількість військових ешелонів Збройних сил України. Розвіддані потрібні росіянам для планування ударів по обʼєктах Сил оборони та "Укрзалізниці" та подальшого зриву постачання зброї на фронт, йдеться у повідомленні спецслужби.

"Також серед її завдань було встановлення геолокацій ремонтних баз Сил оборони поблизу залізничних станцій… Для виконання ворожого завдання інформаторка ФСБ пішки обходила місцевість біля залізничних шляхів, де спостерігала за трафіком та фіксувала координати можливих ремонтних баз ЗСУ", - повідомляє СБУ.

Окрім цього, зловмисниця "у темну" використовувала своїх знайомих. Робила вона це, коли завуальовано запитувала у них інформацію про ЗСУ.

Читайте також: СБУ затримала двох полковників УДО, які готували вбивство Зеленського, Малюка та Буданова

Отримані дані про обʼєкти вона наносила на карти Google та додавала до них детальний опис. Росіяни завербували жінку дистанційно, коли помітили її антиукраїнську діяльність в соцмережах.

Наразі їй повідомили про підозру за статтею про несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

Раніше на Харківщині СБУ затримала 18-річного громадянина, який також допомагав росіянам. Він збирав та передавав дані про підрозділи ЗСУ, які захищають обласний центр.