UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Запоріжжі в священика забрали парафію через молитви за ЗСУ

Отець також відмовився згадувати у молитвах патріарха Кирила.

У Запоріжжі священика УПЦ Московського патріархату позбавили парафії через проукраїнську позицію. Як розповіли прихожани, отець Ігор Савва молився за перемогу української армії та відмовлявся згадувати у богослужіннях російського патріарха Кирила, пише ТСН.

"Якщо на Україну напали, то це зло, і церква не може бути осторонь цього зла, вона повинна висловити свою думку. Тому, напевно, це найголовніша тема, через яку висловлювалися до нас претензії, до мене особисто", - заявив священик журналістам.

Про те, що священику більше не місце у храмі, йому повідомили 11 березня, хоча до цього неодноразово попереджали. Представники єпархії прийшли до церкви у супроводі молодиків. Ті залишили храм тільки після виклику поліції.

Митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука відмовився пояснювати прихожанам рішення церкви. У храмі тепер правитиме інший священик, якого надішле УПЦ МП. Частина вірян заявила, що шукатиме інше місце для молитов, оскільки має патріотичну позицію.

Раніше у Запоріжжі виступ ієрея Української православної церкви Московського патріархату Анатолія (Ревтова) українською мовою викликав скандал на зборах єпархії. За словами священика, йому не дали висловити свою позицію - його перервали, бо він почав говорити українською мовою.