UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Запоріжжі перекинувся катер з чиновниками, є загиблий

Місцеві чиновники "обмивали" отримання нових катерів і не одягли рятувальні жилети.

В Запоріжжі на Дніпрі перекинувся катер, який належить Запорізькому обласному управлінню рибоохорони, на якому місцеві чиновники "лихачили" на великій швидкості. В результаті інциденту одна людина загинула, ще двоє отримали поранення. Загиблим виявився заступник начальника Управління захисту економіки, який також очолює один з відділів Павло Саварець, передає місцевий сайт "Скалка".

НП сталася 30 вересня. За попередньою інформацією три місцевих чиновника "лихачили" на човні і святкували отримання нових катерів.

Згідно з місцевим сайтом 061.ua., під час маневру, вчиненого на великій швидкості два чиновника вилетіли з катера, а третій був за штурвалом. На місце події одразу ж виїхали рятувальники.

Одного з постраждалих оперативно знайшли і направили в важкому стані в 9-ту міську лікарню. Ним виявився голова Запорізького рибоохоронного патруля Дмитро Чайка, якого в результаті аварії пошматувало гвинтами катери.

З 16:00 на місці інциденту працював Аварійно-рятувальний загін спецпризначення ДСНС, водна поліція і рибінспекція. Вже у 16:40 водолази підняли тіло загиблого Савареця.

Третім чиновником, який був на катері, виявився ще один співробітник УЗЕ Павло Юшков, який також займає посаду начальника.

Разом з тим, в ДСНС "Українській правді" відмовилися коментувати інцидент на Дніпрі.

"Я не коментую цю ситуацію. Прокуратура порушила кримінальну справу, і все слідство проводить прокуратура. Рятувальників викликали вже в 16:00. Що було до того, я не знаю. Рятувальники тільки підняли тіло загиблого. Іншим займалася комунальна аварійно-рятувальна служба", - повідомила начальник прес-служби ДСНС Юлія Баришева.

Про інцидент з катером на Дніпрі повідомляє і сайт "Акцент", цитуючи очевидців події. За даними сайту, всі учасники інциденту не одягли рятувальні жилети.

"Був очевидцем страшної картини. В районі рибінспекції перекинувся човен, там було три людини. Всі випали. В одному з людей впізнав Дмитра Чайку, його сильно порубало гвинтом, викликав поліцію... В човнах був алкоголь", - розповів очевидець Геннадій.

Нагадаємо, в Сумській області двоє невідомих осіб, підпалили приміщення, в якому стояли два автомобіля депутата Роменської міської ради Юлії Магденко.