UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Запоріжжі керівництво підприємства вкрало граніту на 1 млрд грн

Були зроблені незаконні підриви.

У Запоріжжі керівника підприємства підозрюють в незаконному видобутку граніту.

Вартість незаконного видобутку понад 1 млрд грн, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Голові правління одного з акціонерних товариств міста повідомили про підозру за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчиненого шляхом вибуху (ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України.

Фото: Офіс генпрокурора

За даними слідства, керівник підприємства з вересня по грудень 2019 організував незаконний видобуток граніту шляхом проведення п'яти вибухів на Передаточнінському родовищі.

Фото: Офіс генпрокурора

В результаті злочинних дій було видобуто понад 180 тисяч тонн граніту загальною вартістю понад 1 млрд грн.

Читайте також: Агроном НААН з Одеської області привласнив міндобрив на майже 2 млн грн

Раніше повідомлялося, що Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом колишнім директорам Шацького національного природного парку.

Колишні співробітники національного парку в різні проміжки часу допустили на території незаконну вирубку лісу на загальну суму понад 16 млн грн, повідомляє пресслужба ДБР.

Колишньому директору, який заподіяв шкоду на понад 7 млн 345 млн грн, і іншому чиновнику, який заподіяв шкоду на понад 9 млн 505 млн грн, повідомили про підозру за статтею службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).

Також повідомлялося, що заступнику голови однієї з райдержадміністрацій Дніпропетровської області повідомили про підозру у привласненні 4,3 млн грн під час проведення інвентаризації земель району.

Голова РДА вплинув на членів тендерного комітету для перемоги в закупівлі підконтрольного підприємства.