UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Запоріжжі керівник центру крові підозрюється у торгівлі плазмою

Збитки склали 700 тисяч гривень.

Ексдиректор КНП "Запорізький обласний центр служби крові" Запорізької обласної ради підозрюється у розтраті майна в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу).

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Слідчі встановили, що у 2020 році виконувач обов'язків керівника комунального підприємства безпідставно перевела понад 270 літрів плазми крові з категорії "лікувальної" до розряду "непридатної для лікування".

"Надалі компоненти нібито непридатної крові за заниженою вартістю були реалізовані комерційній структурі, чим було завдано матеріальних збитків у сумі понад 700 тисяч грн", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Працівники військового заводу привласнювали деталі зенітно-ракетних комплексів під прикриттям ремонту установок

При середній потребі 800 мл плазми крові на одного пацієнта цього біоматеріалу вистачило б надати медичну допомогу понад 350 хворим.

Раніше повідомлялося, що співробітники ДБР встановлюють причетність податківців та посадових осіб міськради Кривого Рогу до розкрадання мільярдів бюджетних коштів.

Гроші було вкрадено під час ремонту доріг, а також будівництва інфраструктурних об'єктів у місті, повідомляє пресслужба ДБР.