UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Запоріжжі активісти намагаються знести пам'ятник Дзержинському

У Запоріжжі конфлікт між проукраїнськими активістами та прихильниками КПУ перетворився на спробу повалити пам'ятник Феліксу Дзержинському.

У Запоріжжі активісти намагаються знести пам'ятник Дзержинському, який знаходиться на площі Свободи в центрі міста.

За даними місцевих ЗМІ, все почалося з того, що проукраїнські активісти принесли під пам'ятник лоток з яйцями і курячими лапками, один з прихильників КПУ вибив лоток ногою і почалася бійка.

Активісти збирають кошти для купівлі троса, з допомогою якого деякі запорожці збираються скинути пам'ятник Залізному Феліксу. Зібрали вже понад 1000 гривень. Правда, активісти поки не знають, де можна в такий час його дістати.

"Зараз під пам'ятником зібралося декілька сотень активістів, які накинули на шию "Залізному Феліксу" дві альпіністські мотузки. Близько 10 хвилин тому пам'ятник намагалися захищати кілька комуністів, однак зав'язалася бійка і їх забрала міліція", - розповів очевидець.

Читайте також: В Україні залишається ще 2200 пам'ятників Леніну

Він зазначив, що серед активістів велика кількість ультрас і учасників Майдану.

А тим часом прихильники знесення пам'ятника закидають монумент яйцями. Як далі буде розвиватися ситуація - невідомо. Вадим Тихонов, організатор акції, просить людей не зносити його - почекати місяць до рішення влади щодо долі пам'ятника. Але багато присутні кричать Тихонову "ганьба!" і вимагають довести справу до кінця.


Трансляції live streaming video on Ustream