UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВР зареєстрували законопроєкт про обмеження або позбавлення волі до шести років за викрадення дитини одним з батьків

Заходи поширюються на одного з батьків, який викрав дитину у другого, у якого дитина перебувала на законних підставах.

Група народних депутатів України зареєструвала у Верховній Раді законопроект про обмеження або позбавлення волі до шести років за викрадення дитини одним з батьків, про це йдеться в тексті проекту закону № 5549, який оприлюднили на сайті парламенту.

Законопроєкт передбачає внесення відповідних змін до статті 146 КК України. Таке посилення відповідальності пропонується встановити в разі викрадення одним з батьків дитини, який знаходився на законних підставах у другого з батьків.

Ініціатором законопроекту виступив голова Комітету ВР з прав людини, деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій в Донецькій, Луганській областях та Автономній Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубенець (група "За майбутнє").

Співавторами документа є співголова депутатської групи "За майбутнє" Тарас Батенко, Лариса Білозір (група "Довіра"), Сергій Швець, Марія Мезенцева, Максим Ткаченко (всі з фракції "Слуга народу").

Читайте також: На Київщині запобігли викраденню дочки телеведучої: фоторепортаж

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає покарання за сексуальне насильство та експлуатацію над дітьми. Як повідомили в пресслужбі глави держави, він передбачає впровадження в українське законодавство Ланцаротской Конвенції.