UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВООЗ занепокоєні через можливу "гуманітарну катастрофу" в Україні

ВООЗ тісно співпрацює з усіма партнерами ООН у швидкому нарощуванні готовності реагувати на очікувану надзвичайну ситуацію в Україні

Всесвітня організація охорони здоров'я висловила тривожність у зв’язку з надзвичайною ситуацією, яка сталася в результаті вторгнення РФ в Україну, передає "Радіо Свобода". 

"На тлі конфлікту, який швидко розгортається в Україні, Європейське регіональне бюро ВООЗ підтверджує свою глибоку стурбованість за безпеку, здоров’я та благополуччя всіх цивільних осіб, які постраждали від кризи в країні і, можливо, за її межами", – йдеться в заяві.

У Європейському регіональному бюро ВООЗ застерігають від наслідків подальшої ескалації.

"Будь-яка подальша ескалація може призвести до гуманітарної катастрофи в Європі, включаючи значні жертви, а також подальшу шкоду і без того слабким системам охорони здоров’я", - зазначають в організації.

ВООЗ тісно співпрацює з усіма партнерами ООН у швидкому нарощуванні готовності реагувати на очікувану надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров’я, викликану конфліктом, захищаючи наш персонал та мінімізуючи збої в наданні критично важливих послуг охорони здоров’я.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну – це не просто вторгнення, це початок війни проти Європи – Зеленський

Триває другий день вторгнення Російської Федерації на територію України. Згідно з оперативними даними МОЗ, воно вже позбавило життів 57 українців, ще 169 поранено. За словами голови МОЗ, система охорони здоров'я України працює стабільно, але "установам охорони здоров'я знову доводиться перепрофілюватися".