UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВООЗ уточнили правила використання маски під час пандемії

ВООЗ не рекомендує використання масок з клапанами.

Всесвітня організація охорони здоров'я  оновила рекомендації щодо використання масок для профілактики поширення коронавірусу. Про це йдеться на офіційній сторінці ВООЗ в Україні.

Медичні маски варто використовувати:

Тканинні (немедичні) маски рекомендується використовувати:

Зазначається, що використання масок під час занять спортом не рекомендується. Для того, аби убезпечити себе в таком випадку, у ВООЗ просять дотримуватися безпечної дистанції та добре провітрювати приміщення.

Крім того, ВООЗ не рекомендує використання масок з клапанами. Клапан видиху може пропускати повітря, таким чином поширюючи вірус.

У ВООЗ також нагадали на необхідності дотримуватися дистанції, уникати великого скупчення людей, добре провітрювати приміщення та ретельно мити руки до та після використання маски.

Читайте також: Пандемія коронавірусу: ВООЗ побачила світло в кінці тунелю

Через погіршення епідситуації в Україні планують знову посилити карантинні обмеження. Зокрема, влади вже не перший тиждень говорить про введення в країні повного локдауну. При цьому за словами секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олексія Данілова, з необхідністю введення більш жорсткого карантину вже визначилися на 100%, відкритим залишається лише питання термінів.

При цьому глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов пообіцяв, що українців попередять про локдаун за 7-10 днів до нього.

Детальніше про ймовірні терміни повного локдауну читайте в матеріалі ZN.UA.