UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Вінницькій області затримали сина начальника ТЦК, який обіцяв «допомогти» виїхати за кордон за $20 тисяч

У нього вилучили пусті повістки.

© ДБР
© ДБР
© ДБР

Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало сина начальника одного з місцевих територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) Вінницької області. Він вимагав хабар з військовозобовʼязаного за «допомогу» в ухиленні від мобілізації, йдеться у повідомленні ДБР.

Затриманий переконував, що за $20 тисяч його батько підготує пакет документів, необхідний для виїзду за кордон. Зазначається, що свої «послуги» чоловік пропонував не вперше.

Читайте також: В Одеській області ДБР викрило командира, який змушував бійців будувати йому маєток

Правоохоронці вилучили у нього пусті повістки, копії паспортів військовозобовʼязаних, а також готівку у різній валюті. Також обшуки провели й у його батька.

Фігуранта затримали під час передачі другого траншу у розмірі $15 тисяч. Наразі йому повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою 1 млн грн. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Одеській області затримали посадовця ТЦК, який за чотири тисячі доларів пообіцяв військовозобовʼязаному не вручати повістку. Він також мав дати йому підробний документ, аби допомогти тому ухилитись від мобілізації.