UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Вінниці серед вакцинованих жителів розіграють десятки телевізорів, велосипедів і автомобіль

Рішення про проведення акції прийняв виконком

Міська влада Вінниці вирішила використовувати розіграші цінних призів як спосіб привернути жителів міста до центрів вакцинації від коронавірусу. Влада подарує десятки телевізорів, велосипедів і суперприз — автомобіль. Про це повідомляє сайт Вінницької міської ради.

На призи можуть розраховувати тільки ті вінничани, які на момент реєстрації в розіграші вже пройшли повний курс вакцинації.

Рішення про проведення акції «Вакцинуйся. Збережи життя» прийняли на засіданні виконкому.

Мер міста Сергій Моргунов повідомив, що зараз в Вінниці тільки 12% дорослого населення завершили курс імунізації. Це 36,6 тисяч осіб. Для поліпшення цього показника він закликав відповідні інстанції переробити графік роботи пунктів вакцинації так, щоб люди могли робити щеплення після роботи.

Акція триватиме з початку вересня до 31 грудня. Для того, щоб всі бажаючі змогли взяти в ній участь, розіграші призів будуть проводити тричі: 19 жовтня, 15 листопада і 17 грудня.

Реєстрація учасників повинна початися 1 вересня. Для першого розіграшу вона завершиться 17 жовтня, для другого — 13 листопада, для третього — 15 грудня.

Ті, хто залишиться без єдиного призу в першому розіграші будуть автоматично переходити в другій, а потім в третій етап.

Переможців акції будуть визначить сервіс підбору випадкових чисел. 19 жовтня і 15 листопада буде розіграно по 15 телевізорів і 15 велосипедів. А 17 грудня — 20 телевізорів, 20 велосипедів і суперприз — автомобіль Toyota Corolla.

Взяти участь в акції зможуть жителі Вінницької міської територіальної громади у віці від 16 років, що мають декларацію з сімейним лікарем і пройшли повний курс вакцинації (отримали дві дози вакцини від COVID-19, дозволеної для використання на території України Міністерством охорони здоров'я України).

Щоб стати учасником акції, потрібно буде зареєструватися на офіційному сайті Вінницької міської ради на сторінці «Вакцинуйся. Збережи життя». Також можна буде написати заяву в будь-якому відділенні ЦНАП в Вінниці.

Читайте також: Український документальний фільм про вакцинацію здобув дві нагороди на фестивалі у Брюсселі

Нагадаємо, щоУкраїна може вийти із зеленої зони карантину вже через 2-3 тижні, заявив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко в ефірі «24 каналу». За його словами, зараз система охорони здоров'я більш готова до боротьби з COVID-19, ніж півтора роки тому. Ганіченко зазначив, що ризик нового спалаху коронавируса є великим, і в подальшому тільки збільшується.

«Ми очікуємо, що в першій половині вересня Україна вже може з великою ймовірністю вийти з зеленого рівня і ми побачимо знову кольорові регіони з різними рівнями епідеміологічної небезпеки», — зазначив Ганіченко.