UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Криму вже сформували списки призовників на січень-2023

Йдеться про кампанію на січень-2023.

За даними Генштабу, у військових комісаріатах Криму, сформовано списки осіб, які підлягають призову за мобілізацією у січні 2023 року. Про це відомство попереджає в ранковому зведенні

Читайте також: Росіяни окопали радіолокаційну станцію на півдні Криму: супутникові знімки

Напередодні глава ГУР МО Кирило Буданов уточнив, що у Росії нова хвиля мобілізації має розпочатися 5 січня. Він додав, що у окупантів зараз є великі проблеми з укомплектуванням, зокрема, і вже наявних підрозділів.

Як відомо, на анексованому півострові до війни готують навіть дітей. 

Окреслюючи загальну ситуацію за 30 грудня: 5 ракетних та 29 авіаційних ударів. 26 вчорашніх ударів авіаударів ворога – по цивільній інфраструктурі.

Читайте також: Окупанти проводять приховану мобілізацію у Криму – ЦНС

"Зокрема, окупанти застосували 10 БпЛА Шахед-136, але усі вони були збиті. Крім того, противник здійснив 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, постраждали і мирні населені пункти.

Читайте також: Іран поставив Росії 250 шахедів, якими атакували вночі Україну – Зеленський

Існує небезпека продовження авіаційних та ракетних ударів по всій території України", – йдеться в повідомленні. 

На початку цього місяця в Інституті дослідження війни повідомляли, що російська влада поступово готує населення країни до оголошення чергової хвилі мобілізації і створює для цього відповідне інформаційне тло.

Припинили надавати обмежені відомості про так звану спецоперацію і, навпаки, намагаються посіяти серед росіян панічні настрої, просуваючи теорії про можливий наступ ЗСУ на прикордонні області РФ.