UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Верховній Раді закликали парламенти країн світу визнати Голодомор геноцидом українського народу

За відповідну постанову проголосували 310 народних депутатів.

Народний депутат партії "Голос" Ярослав Железняк заявив, що Верховна Рада України закликала парламенти держав світу визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Про це він написав у своєму Telegram.

За відповідну постанову №10275 про заяву Верховної Ради у зв'язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні проголосували 310 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в середу.

Железняк у своєму дописі зазначає, що визнання Голодомору 1932-1933 років міжнародними організаціями та парламентами держав світу "стане сигналом тим політичним режимам, які хочуть вдатися до нових актів геноциду", й буде "вагомим внеском у справу забезпечення мирного і безпечного майбутнього для прийдешніх поколінь".

Читайте також: Маркарова: Ще три штати США визнали Голодомор геноцидом українського народу

Також додається, що "свідоме і цілеспрямоване вбивство голодом мільйонів українців було ще одним інструментом геноциду українського народу російським імперіалізмом, який і досі не змінив своєї мети – знищення України і українського народу".

Раніше Амбасадорка України у США Оксана Маркарова заявила, що штат Нью-Йорк визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом народу України. Цей штат став 34 штатом, який ухвалив дане рішення.