UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Венедіктової взяли на контроль розслідування смерті судді Писанця

Справу кваліфікували за статтею «умисне вбивство».

Смерть судді Печерського районного суду Києва Віталія Писанця розслідуватимуть за статтею «умисне вбивство», повідомили в Офісі генерального прокурора.

«За фактом смерті судді Печерського районного суду Києва розпочато кримінальне провадження (ч.1 ст.115 КК України). Тривають невідкладні слідчі/розшукові дії, встановлюються всі обставини події та призначено комплекс експертиз», - йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі. Досудове слідство доручено територіальному управлінню ДБР у Києві, процесуальний нагляд здійснюватиме Київська обласна прокуратура.

«Офіс генерального прокурора взяв на контроль хід розслідування у кримінальному провадженні», - додали у прокуратурі.

Читайте також: Поліція назвала дві основні версії загибелі мера Кривого Рогу. Версію вбивства виключили

Віталій Писанець помер ввечері 11 вересня. Суддя відпочивав в знайомого у селі Погреби на Київщині. За різними версіями, смерть судді могла бути як природною, так і стати наслідком конфлікту.

Суддя Писанець розглядав справу про вбивство журналіста Павла Шеремета. Суддя неодноразово продовжував терміни перебування під вартою «обвинуваченим» Андрію Антоненку, Юлія Кузьменко та Яні Дугар. Адвокати «обвинувачених» наполягали на відводі судді, оскільки той не брав до уваги документи захисту, відмовлявся відпускати їх на поруки тощо.

4 вересня Кузьменко після року цілодобового домашнього арешту змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт і зняли електронний браслет. 30 квітня із СІЗО під домашній арешт відпустили Андрія Антоненка.