UA / RU
Підтримати ZN.ua

У великодню ніч терористи 42 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО

Унаслідок ворожого обстрілу один український військовий дістав поранення.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 7 квітня, 42 рази обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

На донецькому напрямку з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї окупанти гатили по укріплення захисників Кам'янки, Талаківки та Водяного. Гранатомети та стрілецьку зброю бойовики застосовували для обстрілів позиції українських військових поблизу Авдіївки та шахти "Бутівки", а великокаліберні кулемети – у районі Пищевика. Вогнем з протитанкового ракетного комплексу вони накривали Талаківку. А неподалік Широкиного, Славного та Павлополя працювали ворожі снайпери. Під ворожі обстріли зі стрілецької зброї потрапили укріплення бійців ЗСУ в районі Славного, Павлополя, Красногорівки, Широкиного, Гнутового та Пищевика.

На луганському напрямку окупанти накривали мінометним вогнем калібру 82 мм, вогнем з гранатометів та великокаліберних кулеметів опорні пункти сил АТО під Луганським. Також з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї терористи стріляли по захисниках Малинового.

Нагадаємо, напередодні окупанти 17 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.