UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Ватикані повідомили, коли Папа Франциск відвідає Україну

Візит може відбутися вже у серпні.

Секретар у справах відносин Святого Престолу з державами та міжнародними організаціями Пол Річард Галлагер повідомив про те, що візит Папи Римського до України може відбутися у серпні. А приготування, ймовірно, почнеться після його візиту до Канади.

"Папа, – сказав він, – дуже переконаний у тому, що якщо зможе здійснити візит, це може мати позитивні результати. Він сказав, що поїде до України і завжди виявляв готовність відвідати Москву та зустрітися з російською владою".

Щодо контактів з Москвою, архієпископ Галлагер сказав: «Наші контакти з РФ у цей період носять швидше інституційний характер через Апостольську нунцію в Москві і через російського посла тут, за Святого Престолу. Тим більше, немає великих прямих чи особистих контактів». Він додав: «У той час як ми надзвичайно стурбовані українськими питаннями та завершенням війни, ми також стурбовані майбутнім західних Балкан», передає vaticannews.

Секретар у справах відносин Святого Престолу з державами відповів також на питання про екуменічні виклики та можливість зустрічі Папи з Патріархом Кирилом: "Я думаю, що якщо Патріарх і Святіший Отець поїдуть до Казахстану на цю велику конференцію релігій світу, то так, зустріч відбудеться. Потрібно намагатися долати труднощі та непорозуміння щодо єдності Церкви”.

Читайте також: Три чверті українців вважають, що УПЦ МП має розірвати відносини з російською церквою

Хоча Папа Римський Франциск публічно засуджував російську агресію в Україні, низка його кроків спровокувала негативне ставлення до глави католицької церкви серед українців. Зокрема, в інтерв'ю La Civiltà Cattolica він заявив, що главу Кремля певним чином спровокували до вторгнення в Україну.