UA / RU
Підтримати ZN.ua

У тюремній камері Балуха встановили відеоспостереження

Що другий день до нього навідуються з перевірками.

У камері сімферопольського СІЗО, де незаконно утримують українського активіста Володимира Балуха, що голодує уже 95-й день, встановили відеоспостереження. Про це повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

"У нього в камері встановили додатково відеоспостереження. Такі методи практикуються в особливих випадках. З огляду на його резонансну справу і те, що він публічний – це дратує керівництво. Кожен день до нього приходять з перевірками. Ситуація у нього досить складна, але він продовжує тримати голодування", – сказав Чийгоз у коментарі "Крим.Реалії".

Раніше в МЗС повідомили, що Володимир Балух перебуває у критичному стані.

Нагадаємо, 16 січня Роздольненський районний "суд" анексованого Криму повторно засудив українського активіста Володимира Балуха до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить близько 4,6 тисячі гривень. Його визнали винним у незаконному зберіганні боєприпасів. У березні Балуху на два місяці скоротили термін ув'язнення.

На знак протесту 19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. У травні він повідомив, що змінив формат голодування і почав приймати їжу: дві склянки вівсяного кисілю та 50-70 грам житніх сухарів на день. Окупанти забороняють родичам політв'язня побачення з ним, приховують інформацію про стан його здоров'я.

ФСБ затримала Володимира Балуха у грудні 2016 року. Окупанти "знайшли" на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Правозахисники вважають, що він став жертвою політичних репресій через проукраїнську позицію і встановлений на його подвір'ї прапор України.