UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ТЦК прокоментували сутичку з цивільними на Харківщині

У ТЦК призначили службову перевірку.

Між цивільними чоловіком і жінкою та працівниками територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Харківській області сталася сутичка.

У місті Мерефа 10 червня чоловік начебто відмовився показати військово-обліковий документ, а натомість накинувся з лайкою і кулаками на військовослужбовців, повідомили у Харківському ОТЦК та СП.

Читайте також: З'явилися деталі смерті чоловіка після епілептичного нападу в ТЦК на Житомирщині

"Громадянин не захотів показувати будь-які документи, а коли військові запропонували дочекатися поліцію, то він разом із іншими людьми, імовірно, своїми родичами, завдав декілька ударів, зокрема палицею.

Однак на відео, яке поширюють у соцмережах, зафіксована лише частина конфлікту", ‒ зазначили в ТЦК.

Вказується, що за фактом нанесення травм військовослужбовцю під час виконання службових обов’язків поліція відкрила кримінальну справу.

"Попередньо, військові, на яких напали, хотіли уникнути конфлікту, а потім були змушені захищатися", ‒ уточнили в ТЦК.

Читайте також: У Києві розслідують сутичку між ТЦК та цивільними

Там додали, що працівники ТЦК – це посадові особи, які виконують службові обов’язки у воєнний час і знаходяться під захистом закону, тому "за будь-які спроби перешкоджання оповіщенню, образи, опір, або напад правопорушники нестимуть адміністративну чи кримінальну відповідальність".

Нагадаємо, у територіальному центрі комплектування на соціальної підтримки ТЦК на Закарпатті помер чоловік, у якого до цього різко погіршилось самопочуття.

Такожу Дніпропетровському обласному ТЦК та СП повідомляли про смерть військовозобов'язаного в одному з центрів комплектування. Там зазначили, що його різке погіршення здоров’я супроводжувалось ознаками епілептичного приступу.