UA / RU
Підтримати ZN.ua

У центрі Львова стався вибух, двоє людей постраждали

Працівники ДСНС евакуювали з будинку 10 людей.   

© ДСНС України
© ДСНС України
© ДСНС України
© ДСНС України

У центрі Львова, на вул. Ковалевської,3, сьогодні об 11:30 стався вибух у багатоквартирному будинку, внаслідок якого чоловік та жінка отримали пошкодження під час падіння стіни. Про це повідомляє пресслужба ДСНС у Львівський області, а також видання Zaxid.net.

За попередньою інформацією, причиною вибуху став витік газу. Обоє людей, які постраждали внаслідок інциденту, були жителями цієї квартири, їх госпіталізували. 

Працівники ДСНС евакуювали з будинку 10 людей. 

"Стався вибух газу на третьому поверсі триповерхового будинку на 19 квартир. В будинку прописано 34 мешканці. Станом на зараз на місці перекрито подачу газу, проведено відключення електроенергії, працює оперативно-рятувальна служба. Також проведено евакуацію людей з будинку", - заявив заступник голови Шевченківської райадміністрації Львова Святослав Костяк.

Читайте також: Вибух у будинку на столичних позняках: в одній із квартир знайшли арсенал зброї та боєприпасів

Нагадаємо, у червні в десятиповерховому будинку на вулиці Соломії Крушельницької 1/5 в Дарницькому районі Києва прогримів вибух, який зруйнував перекриття з четвертого по восьмий поверхи. Слідство розглядає вибух побутового газу як основну версію.

У результаті вибуху загинуло п’ятеро осіб. До проведення рятувальних робіт на залучили щонайменше 223 людини і 44 одиниці техніки.

Київська міська рада виділила 20 млн гривень на ремонт і облаштування нових квартир мешканцям будинку на Позняках. Ще 15,7 млн грн з місцевого бюджету виділили на демонтаж багатоповерхівки.