UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Торецьку затримали чотирьох колишніх бойовиків "ДНР"

Терористи самовільно залишили зону бойових дій, не бажаючи вмирати за ідеали "русского мира".

Співробітники Служби безпеки України затримали в Торецке Донецької області чотирьох бойовиків так званої "ДНР".

Як повідомляє прес-служба установи, слідство встановило, що дані особи з травня по серпень 2014 року займалися у складі свого терористичної угруповання патрулюванням та охороною блокпостів.

"Вони, зокрема, патрулювали дорогу біля шахти "Святої Матрони Московської" і міст через річку Кривий Торець в селі Щербинівка в Донецькій області. Згодом, не бажаючи віддавати життя за "ідеї молодої республіки", бойовики покинули розташування терористів", – вказується в повідомленні відомства.

Українські оперативники затримали злочинців в Торецьку, за місцем проживання родичів, де переховувалися від правосуддя. У їх відношенні відкрили кримінальні провадження.

Раніше група "Інформаційний опір" повідомляла, що керівництво так званої "ДНР" запустило програму стрілецької підготовки молоді через брак підготовлених кадрів у своїх "військах".

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Светлодарский виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Светлодарскої дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.