UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Тернополі відкрито центр пошуку полонених, загиблих і зниклих безвісти воїнів АТО

Центр надає воїнам та їхнім родичам юридичні консультації, консультації щодо соціального захисту, медичної та психологічної допомоги.

У приміщенні Тернопільської облдержадміністрації 26 вересня офіційно розпочав роботу Всеукраїнський центр пошуку полонених, загиблих і зниклих безвісти бійців, які воюють на Сході України.

Як повідомляє кореспондент DT.UA, тут сформовано всеукраїнську базу даних поранених, загиблих, зниклих безвісти. Завдяки волонтерам Центру родичі уже змогли відшукати, ідентифікувати та похоронити понад сотню тіл.

Центр тісно співпрацює з Центром звільнення полонених ГО "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, СБУ, відділами міліції, військкоматами, органами місцевого самоврядування різних рівнів; надає воїнам та їхнім родичам юридичні консультації, консультації щодо соціального захисту, медичної та психологічної допомоги.

Засновниця Центру Алла Борисенко (волонтер "Чонгар") акцентує увагу на помилках, які часто роблять рідні полонених, - публічні заяви в ЗМІ. Цією інформацією можуть скористатися бойовики і в багатьох випадках такі помилки коштують здоров'я чи життя українським військовим. Волонтери також просять у випадках, коли людина взята в полон, контактувати з Центром лише одному з родичів. Це заощаджує час працівників організації для надання допомоги тим, хто її потребує.

Центр працює щодня з 9 до 20 години. Сюди можна зателефонувати за номерами: (068)65-73-926; (093)38-44-211; (093)31-99-420. !zn