UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Тернополі демонстранти розгромили обладміністрацію та прокуратуру, потім підпалили суд і ДАІ

Також радикали розгромили перші поверхи і спалили кабінети в обласному і міському управлінні внутрішніх справ, розбили або спалили до десяти міліцейських машин, перевернули автозак.

У Тернополі радикально налаштовані і розлючені штурмом Майдану люди відкрили другий фронт, повідомляє кореспондент ZN.UA.

Увечері 18 лютого вони намагалися штурмувати будівлю облдержадміністрації. Спершу атаку відбили міліціонери, а близько опівночі штурм вдався. Протестувальники вибили вікна на перших поверхах, пройшлися поверхами, знищили меблі. Приймальня і кабінет губернатора при цьому не постраждали.

Майже одночасно радикали розгромили перші поверхи і спалили кабінети в обласному та міському управлінні внутрішніх справ, розбили або спалили до десяти міліцейських машин, перевернули автозак.

Протестувальники увірвалися до будівлі обласної та міської прокуратури, винесли звідси сейфи з паперами, комп'ютерну техніку і спалили на вулиці купи кримінальних справ.

Ще вранці пожежні машини гасили пожежу у приміщеннях Тернопільського міськрайонного суду. Біля нього було спалено судові справи. Також було підпалено будівлю обласної ДАІ.

За станом на ранок 19 лютого ніхто з керівництва облдержадміністрації, МВС, прокуратури області, міськрайонного суду не прокоментував і не дав оцінок подій минулої ночі. !zn

Будинок облдержадміністрації
ZN.UA, Роман Якель

Тернопільський міськвідділ міліції після штурму
ZN.UA, Роман Якель