UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Тернопільській області рівень хлору в повітрі перевищує норму в 10 разів — санітарна лікарка

При нормі 0,1 міліграма на метр кубічний реальні показники становлять 0,4-1,1 міліграма. 

Санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук розповіла, що після атаки Росії в області вміст хлору в повітрі перевищує норму в 4-10 разів. У коментарі для видання "Укрінформ" вона пояснила, що норма — 0,1 міліграма на метр кубічний, тоді як зараз показники на рівні від 0,4 до 1,01 міліграма. 

"Радимо тернополянам обмежити тривале перебування на свіжому повітрі. Обмежити доступ атмосферного повітря у закриті приміщення. Якщо є можливість, застосовувати рекуператор, — наголосила експертка. — Вікна і двері завішати вологими простирадлами, щоб хлор, який є у атмосферному повітрі, зв'язувався з водою і не потрапляв у приміщення. Також закликають обмежити перебування на водних об'єктах".

Дошкільнята повинні перебувати в приміщеннях навчальних закладів. Та ще краще, щоб батьки, у яких є така можливість, забрали дітей додому.  

Читайте також: У Тернополі після повітряної тривоги спалахнула пожежа. Людей просять закрити вікна та без потреби не виходити на вулицю

Нагадаємо, вночі 20 серпня росіяни атакували одне з промислових підприємств Тернополя, влучивши по резервуару з паливно-мастильними матеріалами. На щастя, ніхто не постраждав.