UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сватовому на Луганщині українські захисники знищили окупаційну комендатуру — Гайдай  

Минулої доби там пролунали кілька вибухів.

У Сватовому на Луганщині українські захисники знищили місцеву окупаційну комендатуру. Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

«Українське командування підтверджує знищення комендатури в місті Сватове, де противник організував штаб та склад боєприпасів», - заявив Гайдай.

За його словами, минулої доби там пролунали кілька вибухів.

«Вони сталися в комендатурі, колишньому МКДС та складах боєкомплекту в районі АТП», - зазначив голова ОВА.

Гайдай додав, що ці об’єкти російські загарбники використовували для зазначених вище потреб.

За словами голови ОВА, на тлі значних втрат на фронті війська РФ продовжують примусову мобілізацію.

«Значна кількість поранених навіть із нещодавно призваних «вагнерівців» поступила до першої міської лікарні Луганська та відмовляється повернутися до лав збройних формувань окупанта», - повідомив Гайдай.

Він також розповів, що протягом 20 вересня авіація Сил оборони завдала понад 20 ударів по ворожих позиціях. Підтверджено ураження 19 районів зосередження живої сили і військової техніки загарбників, а також позицій ворожих зенітних ракетних комплексів.

За минулу добу українські захисники завдали вогневого ураження по 40 об’єктах ворога.

«Зокрема по 20 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 13 районах зосередження артилерії, а також по 7 складах боєприпасів», - йдеться у повідомленні.

Також ЗСУ відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Веселе, Курдюмівка, Миколаївка Друга, Бахмутське, Зайцеве, Майорськ, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка.

«Якщо вилов чоловіків призовного віку у так званій «ЛНР» лише посилюється, то в обіцянках окупантів жителі Луганщини поступово зневірюються», - додав голова ОВА.

За його словами, щоб отримати будь-яку грошову допомогу від загарбників недостатньо простояти в черзі кілька днів, пройти перевірку та мати необхідні документи.

«На останній стадії можна дізнатися, що твоїй вулиці нещодавно змінили назву на стару, тому аби підтвердити легітимність документів, необхідно їх переоформити в Луганську», - зазначив Гайдай.

Читайте також: Українські військові знищили базу окупантів у Луганській області: карта

Раніше повідомлялося, що ЗСУ продовжують завдавати влучних ударів по скупченню ворога та його військової техніки на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, 18 вересня українські захисники поцілили по одному із готелів у Сватовому на Луганщині, знищено близько 200 солдатів РФ.