UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сумах чиновник вкрав 109 автомобілів у благодійного фонду малозабезпечених інвалідів

Держава передала фонду 123 автомобіля, однак на облік поставили лише 14. Інші автомобілі були продані.

Голова Благодійного фонду соціального захисту інвалідів Сумської області попався на скоєнні корупційної оборудки з призначеним для його підопічних майном; чиновника підозрюють у незаконному продажі 109 призначених до передачі малозабезпеченим сім'ям інвалідів автомобілів, передає "Главред".

Як повідомляє слідство, спочатку держава передала у розпорядження фонду для подальшої передачі малозабезпеченим сім'ям 123 автомобілі. Однак стараннями спритного чиновника на обліку фонду виявилося лише 14 з них.

"У ході слідства встановлено, що до благодійного фонду Соцінвест безкоштовно надано для використання в благодійних цілях 123 транспортні засоби, які були конфісковані державою і не реалізовані", - йдеться у повідомленні.

Законодавчо збут такого майна можливий тільки за умови сплати мита та інших податків і зборів. Однак чиновник знову-таки знайшов вихід - він реалізував невраховані автомобілі, провівши їх за документами, як продані на запчастини, не сплачуючи при цьому обов'язкових платежів і в рази занизивши суму продажів.

Таким чином, казнокрад двічі завдав збитків державі - з його вини залишилися без автомобілів малозабезпечені громадяни з обмеженими можливостями, а держава понесла збитки у розмірі як мінімум 1,66 млн грн.

Судовий розгляд справи почався із того, що суд відклав розгляд справи, нібито через неявку адвоката зловмисника, повідомили у прес-центрі судової влади України в понеділок, 20 серпня. Наступне судове засідання по справі відбудеться у відкритому режимі 31 серпня 2018 року в Зарічному районному суді Сум.

Нагадаємо, що 2 серпня у Сумах вбили чиновника; колишнього депутата Сумської міськради Анатолія Жука знайшли застреленим у дворі власного будинку. Тіло вбитого виявив його батько, який прийшов у гості до сина. Поруч з місцем події поліція знайшла пістолет. Загиблий був депутатом Сумської міськради минулого скликання, очолював у міськраді департамент містобудування та земельних ресурсів. У 2014 році він балотувався на посаду мера.