UA / RU
Підтримати ZN.ua

У суботу в Україні очікується тепла погода, в неділю похолодає

Синоптики прогнозують зміну погоди. Циклон з північного заходу принесе в центральну частину України мокрий сніг.

У суботу, 16 грудня, в західних областях країни очікується дощ і мокрий сніг, вітер північно-західний, 7-12 м/с; температура протягом доби 0-5° тепла, повідомляє Укргідрометцентр.

На решті території країни часом невеликий дощ. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-5° тепла, на узбережжі морів до 8°; вдень 4-9°, у південній частині та більшості центральних областей 7-12°.

У Києві 16 грудня часом очікується невеликий дощ. Вітер південний, 7-12 м/с, поривчастий. Температура вночі 2-4° тепла, вдень 6-8°.

У неділю, 17 грудня, в західних, північних (окрім Сумської) регіонах і Вінницької області прогнозується місцями невеликий сніг; температура протягом доби від 2° тепла до 4° морозу.

У Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській областях дощ з переходом у мокрий сніг, місцями сильні опади, налипання мокрого снігу. Температура вночі та вдень 0-5° тепла.

На решті території прогнозується дощі; температура вночі 2-7° тепла, вдень 6-11°. Вітер південно-східній половині південно-західний, 7-12 м/с; на решті території північно-західний, 5-12 м/с.

У Києві 17 грудня невеликий сніг. Вітер північно-західний, 5-12 м/с. Температура вночі та вдень близько 0°.

Раніше завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова дала прогноз погоди на зиму. За її даними, середня температура у грудні буде в межах норми – 3-4° морозу на більшій частині території України.