UA / RU
Підтримати ZN.ua

У столиці демонтують кіоски з шаурмою

З початку року в Києві отруїлися 2051 особа.

У Києві 6 серпня демонтували шість кіосків, де продавали шаурму, якою масово отруїлися містяни. Про це повідомив перший заступник голови Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій. За його словами, до 15 вересня у столиці приберуть всі незаконні МАФи.

"Ми вже демонтували шість кіосків, де продавали шаурму. У них була відсутня дозвільна документація. Це кіоски-причепи на вул. Малишко (Дарниця), біля ст. м. Харківська і на Оболоні", - сказав він, передає 44.ua.

Рішення про демонтаж усіх незаконних кіосків у Києві до 15 вересня було прийнято на останньому засіданні Комісії з питань розміщення тимчасових споруд.

За даними Держспоживслужби, з початку року в Києві отруїлися 2051 особа.

"У цілому в 2018 році, гострими кишковими інфекціями перехворів 2051 киянин, з них 49,5% становили діти. І хоча рівень захворюваності на 13,8% менше показників аналогічного періоду минулого року, це аж ніяк не заспокоює, адже захворюваність все одно залишається високою", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з початку минулого тижня в результаті вживання шаурми в столиці госпіталізовано з діагнозом гостра кишкова інфекція 93 людини. За даними експертів, постраждалі вживали неякісний виріб в торгових точках в наступних районах: м. "Дарниця", "Річковий порт" на Поштовій площі в Подільському районі, м. "Харківська", м. "Лісова", проспект Оболонський, 20-А.

"В усі торгові точки неякісні продукти постачав один суб'єкт господарювання, який здійснював реалізацію шаурми. На сьогоднішній день його діяльність припинена", - зазначили в Держспоживслужбі. І додали, що фахівці продовжують перевірки торговельних точок продажу вуличної їжі.