UA / RU
Підтримати ZN.ua

У столичному парку вітер повалив дерево на відвідувачів: загинула 1 людина, трьох госпіталізовано

Розпочато кримінальне провадження.

У вівторок, 30 липня, через падіння дерева у парку імені Тараса Шевченка в Києві постраждали люди. Причиною падіння стали сильні пориви вітру, повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

За даними КМДА, внаслідок падіння дерева медики госпіталізували чотирьох людей. 

Проте в Поліції Києва уточнили, що через падіння дерева загинула одна людина.

“Ще трьох травмованих громадян доставлено до лікарні, одна з потерпілих у важкому стані. На місці події працює слідчо-оперативна група поліції. Всі обставини встановлюються”, –  повідомили в поліції.

Читайте також: Рекорд побитий за 24 години: світ пережив ще один найспекотніший день в історії

Зазначається, що повідомлення про падіння дерева надійшло до поліції 20:00. У поліції розповіли, що внаслідок падіння дерева в парку було травмовано чоловіка та трьох жінок. Медики госпіталізували потерпілих до лікарні. Там одна з жінок померла, ще одна жінка перебуває у важкому стані. 

За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість.

За даними Укргідрометцентру пориви вітру у столиці 30 липня сягають 15-20 м/с. Тому фахівці закликають триматися якомога далі від рекламних щитів, ліній електропередачі, великих дерев та не паркувати поруч із ними автотранспорт.

За прогнозом синоптиків впродовж тижня опадів в Україні буде мало, температура повітря коливатиметься в межах +25 +29 градусів, а на півдні та південному сході сягатиме +28 +33 градуси.

При цьому Україну накриє сильна магнітна буря – перші імпульси дійдуть до землі 30 липня. Очікується, що планету накриє потужна магнітна буря категорії G3.