UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Станично-Луганському районі знову підпал, від вогню детонують нерозірвані боєприпаси – РДА

Пожежники намагаються стримувати вогонь.

У Станично-Луганському районі Луганщини стався черговий підпал, у результаті якого вогонь наближається до електропідстанцій. Про це у Facebook повідомила пресслужба Станично-Луганської  районної держадміністрації.

«Раптово» запалало навіть там, де не було пожеж у 2014 -15 роках після масштабних обстрілів з граду. Черговий підпал між населеними пунктами Нижньотепле та Артема. Верховий вогонь підступає впритул до електропідстанцій», - йдеться у повідомленні.

Вказано, що рятувальники намагаються стримувати пожежу. Від вогню почали детонувати нерозірвані боєприпаси.

Читайте також: За повністю знищене пожежею житло жителям Луганської області виплатять 300 тис. грн - Шмигаль

Нагадаємо, 30 вересня в Луганській області виникло 8 масштабних осередків лісових пожеж. Як повідомлялося, вони виникли через обстріли з боку підконтрольних Росії бойовиків.

У результаті пожеж загинули 11 осіб, ще 18, в тому числі й 3 рятувальники, отримали травми і опіки різного ступеня тяжкості. Також через розповсюдження вогню евакуювали 150 жителів області.

Крім того, правоохоронці відкрили 11 кримінальних справ за фактом пожеж на Луганщині.

1 жовтня через розповсюдження вогню на лінії розмежування тимчасово припинив працювати КПВВ "Станиця Луганська". Тоді також повідомлялося про те, що через пориви вітру вогонь згодом перекинувся безпосередньо на контрольний пункт.

5 жовтня почав працювати контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська», який призупиняв роботу через поширення вогню. Однак, бойовики почали пропускати людей на окуповану територію після того, як на контрольному пункті зібралося кілька тисяч осіб.