UA / RU
Підтримати ZN.ua

У спецпідрозділі "Артан" назвали мету рейдів на територію Криму

З допомогою таких операції вдається здійснювати тиск на росіян та готуватися до майбутньої деокупації півострова. 

Рейди на територію тимчасово анексованого Криму є підготовкою до його деокупації, наголошує розвідник спецпідрозділу "Артан" ГУР МО на псевдо "Лютий". Під час спілкування з японськими журналістами він розповів подробиці операцій, які відбувалися з серпня по жовтень. 

Його завданням під час серпневого рейду було прикриття разом з побратимами ударної групи десанту. "Лютий" розповів, що захисники очікували на ймовірні атаки росіян з повітря, коли знаходилися вже на відстані 500-100 метрів від західного узбережжя Криму. Для відбиття цих атак у них були лише ПЗРК Stinger. Під час тієї вилазки розвідники вперше з 2014-го підняли в українському Криму український прапор. 

"Лютий" також звільняв "вишки Бойка" у вересні. А про операцію у жовтні він розповів, що в ній брали участь 30 українських військових, втрати були з обох боків. 

"Несподівані атаки України в Криму націлені на те, аби продовжувати психологічний тиск на російських окупантів, а також підвищити рівень підготовки воїнів до майбутнього звільнення півострова", - переказує ЗМІ слова "Лютого". 

Читайте також: Екскомандувач армії США Годжес розповів, яким має бути результат контрнаступу ЗСУ

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна, найімовірніше, звільнятиме Крим військовим шляхом. За його словами, Київ отримує велику кількість анонімних повідомлень про те, що півострів деокуповувати не потрібно. Втім, як тільки керівник апарату генерального секретаря НАТО Стіан Єнсен першим "відкрив обличчя", то відразу отримав від всієї світової спільноти відповідь на таку "пораду".