UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Слов'янську виявлено склад боєприпасів з російськими документами

Знайдено 24 скрині зі снарядами калібру 37 мм, а також поняд сотню порожніх скринь від боєприпасів для різних видів зброї. На пакувальних листах вказано номери російських військових частин і прізвища відповідальних за їхнє зберігання.

У Слов'янську, 15 липня працівники СБУ, фахівці вибухотехнічної служби МВС та бійці спецпідрозділу МВС "Сокіл" у навчальних корпусах Слов'янського коледжу Національного авіаційного університету виявили покинутий терористами склад боєприпасів. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Знайдено 24 скрині зі снарядами калібру 37 мм, а також поняд сотню порожніх скринь від боєприпасів для різних видів зброї: переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК), наступальних і оборонних гранат, гранат для підствольних гранатометів, стрілецької зброї тощо.

"В деяких скринях знайдено пакувальні листи, в яких вказано походження цих боєприпасів, номери російських військових частин, а також прізвища відповідальних за їхнє зберігання військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації", - повідомили у СБУ.

На одному з пакувальних листів зазначено номер військової частини - 33859, а також її місце розташування: м. Єйськ, Краснодарський край РФ (726-й навчальний центр ППО ЗС РФ), відзначили в силовому відомстві.

"Зараз Служба безпеки України вживає заходів щодо встановлення осіб, причетних до ввезення зазначених боєприпасів на територію України", - додали в СБУ.

Раніше радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив про створення додаткових підрозділів співробітників кримінального розшуку для виявлення прихованих диверсантів і терористів у звільнених містах сходу України. !zn

Читайте також:

У Слов'янську виявлено схованку зі зброєю російського виробництва

Українські силовики повністю контролюють Слов'янськ та Краматорськ