UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Слов'янську прихильник "ДНР" добровільно здався українським правоохоронцям

Житель Слов'янська зізнався у скоєному злочині і погодився надавати будь-яку допомогу слідству.

У Слов'янську Донецької області учасник "ДНР" добровільно здався поліції, повідомляє прес-служба міського відділення поліції в суботу, 9 січня.

"31-річний житель Слов'янська, який приєднався в 2014 році до бойовиків, усвідомив свою помилку і звернувся до поліції з заявою про свою участь у незаконних збройних формуваннях "ДНР", зізнався у скоєному злочині і погодився надавати будь-яку допомогу слідству. Надалі, за можливості, наданої законом, це може стати приводом для звільнення чоловіка від кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні поліції.

Як наголошується, в день захоплення адміністративних будівель Слов'янська чоловік прийшов у відділ міліції та разом із загарбниками почав зводити барикади навколо міськвідділу, а після і в інших районах міста.

Він "ніс службу" на посаді в районі Краєзнавчого музею. З автоматом Калашникова в руках він здійснював незаконний огляд транспорту та перевірку документів у громадян.

Після звільнення міста від окупації терористичних сил фігурант втік до Харкова, звідки через тиждень переїхав в РФ в пошуках роботи. Після довгих поневірянь чоловік вирішив повернутися до нормального життя, приїхав в Слов'янськ і добровільно здався співробітникам поліції.

Наголошується, що відносно учасника НЗФ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Після перевірки, установки, що на час перебування в лавах ДНР людина не скоював злочинів проти мирного населення, виробництво може бути перекваліфікована. Після цього він буде офіційно звільнений від кримінальної відповідальності.