UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Скадовську підірвали авто чергового колаборанта

Зрадник живий, його водій загинув.

В тимчасово окупованому росіянами Скадовську на Херсонщині вибухнув автомобіль колаборанта, колишнього депутата Херсонської обласної ради Віталія Булюка. Про це повідомляють російські ЗМІ та Telegram-канал окупаційної адміністрації.

О 12:30 автомобіль колаборанта вибухнув просто біля приватного будинку Булюка на вулиці Маріїнській. Водій автомобіля загинув на місці. Ним виявився чоловік колаборантки Людмили Козлової.

Сам Віталій Булюк, проте, вижив.

«Він поранений, стан стабільний, середнього ступеня тяжкості. Знаходиться в одному із лікувальних закладів області», —прокоментував стан Булюка очільник так званого підрозділу Мінохорони здоров’я окупованої Херсонщини.

Після інциденту окупанти проводять обшуки та перевірку документів закривши місто на в'їзд та на виїзд.

Пропагандистські ЗМІ назвали вибух авто з Булюком «замахом на вбивство, організованим українськими терористами».

Читайте також: Мер окупованого Скадовська Олександр Яковлєв: «Ключову роль у терорі відіграють саме зрадники»

Зі свого боку, українська влада Скадовська підтвердила факт підриву авто.

«Окупанти забули, що вони на чужій землі. Колаборанти вважають, що здобувши владу здобули безпеку. Нагадуємо, що ані колаборантам, ні окупантам на Скадовщині не раді. Вас усіх чекає один кінець: втеча чи чорний мішок», — йдеться у повідомленні міськради.

Віталій Булюк — представник партії «Наш край», близький друг колаборанта Володимира Сальдо, є «заступником» в його «адміністрації».

У травні 2022 року йому заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). За даними слідства, підозрюваний після вторгнення збройних сил РФ на територію України погодився на співпрацю з представниками держави-агресора.

9 листопада внаслідок ДТП загинув призначений Росією "заступник голови" окупаційної "адміністрації" Херсонської області Кирило Стремоусов.