UA / RU
Підтримати ZN.ua

У штабі повідомляють про можливий наступ терористів на луганському напрямку

Внаслідок ворожих обстрілів один український військовий загинув, ще семеро бійців отримали поранення.

Російсько-окупаційні війська з 6:00 години ранку обстрілюють позиції бійців Збройних сил України на луганському напрямку, у тому числі з важкої артилерії калібру 152 мм, а також мінометів калібру 120 мм і 82 мм, повідомляє прес-служба штабу АТО.

Окупанти провокують військовослужбовців сил АТО з напрямку селища Фрунзе, проте захисники Кримського на провокації не піддаються і вогонь у відповідь не відкривають. Вони також продовжують утримувати позиції вздовж лінії розмежування та готові до швидких змін обстановки.

"Інтенсивність вогню по українських позиціях підсилюється автоматичними гранатометами АГС-17 й станковими гранатометами СПГ-9 (більше 120 гранат), протитанковими керованими ракетними комплексами, великокаліберними кулеметами та стрілецькою зброєю", - йдеться у повідомленні.

Вогонь артилерії терористи коригують за допомогою безпілотних літальних апаратів, один з них бійці ЗСУ збили.

"За словами виконуючого обов'язки голови цивільно-військової адміністрації селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району Дмитра Кондратьєва, внаслідок обстрілів у селищі Новотошківське було пошкоджено водовід, осколками посічені цивільні будинки, розглядається питання евакуації дітей", - підкреслюють у штабі АТО.

За інформацією українських військових, окупанти накопичують резерви та можуть готуватись до наступу. Фіксується також активність диверсійно-розвідувальних груп ворога.

Нагадаємо, напередодні бойовики 46 разів обстріляли позиції Збройних сил України. У штабі АТО повідомили про загострення на луганському напрямку.

Представники Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) погодили введення "режиму тиші" в зоні АТО з 1 червня. При цьому спікер прес-центру штабу АТО Антон Миронович наголосив на необхідності виконання терористами ОРДЛО "всіх домовленостей про "режим тиші", які були досягнуті раніше".