UA / RU
Підтримати ZN.ua

У штабі повідомили про запеклі бої на луганському напрямку

Терористи застосували великокаліберну артилерію , загинули двоє українських бійців , 11 отримали поранення .

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції загострилася. Найбільш складна обстановка спостерігається на луганському напрямку, де бойовики російсько-терористичних формувань активно застосовували великокаліберну артилерію проти бійців Збройних сил України. Під час запеклих боїв загинули двj' українських військовослужбовців, 11 бійців отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО.

З початку доби терористи 34 рази порушили режим припинення вогню. По Новотошківському і Кримському на луганському напрямку окупанти били зі ствольної артилерії калібру 152 і 122 міліметри, 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і БМП. Станиця Луганська й Золоте опинилися під вогнем з гранатометів. Новоолександрівку противник обстрілював з великокаліберних кулеметів.

Близько 14:00 бойовики накрили позиції ЗСУ в районі Чермалика на донецькому напрямку з реактивних систем залпового вогню. По Широкиному окупанти наносили удари зі120-мм мінометів, а Павлопіль, Мар'їнку та Водяне обстрілювали з гранатометів.

Вранці противник вдарив зі 122-мм артилерії по українських позиціях на околицях Авдіївки. Крім того Авдіївка, а також Луганське й Зайцеве неодноразово зазнавали обстрілів з 82-мм мінометів і піхотного озброєння.

Читайте також: Терористи застосували міномети на всіх напрямках зони АТО

Нагадаємо, напередодні бойовики 46 разів обстріляли позиції Збройних сил України. У штабі АТО повідомили про загострення на луганському напрямку.

Представники Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) погодили введення "режиму тиші" в зоні АТО з 1 червня. При цьому спікер прес-центру штабу АТО Антон Миронович наголосив на необхідності виконання терористами ОРДЛО "всіх домовленостей про "режим тиші", які були досягнуті раніше".