UA / RU
Підтримати ZN.ua

У штабі показали наслідки обстрілу Красногорівки

Терористи гатили по населеному пункту з мінометів.

© facebook / Прес-центр штабу АТО
Красногорівка знову потерпає від обстрілів терористів
Красногорівка знову потерпає від обстрілів терористів
© facebook / Прес-центр штабу АТО
Бойовики знову гатять по будинках мирних мешканців в Донбасі
© facebook / Прес-центр штабу АТО
Російські "відпускники" в Донбасі вимагають "комфортних умов" проживання
© facebook / Прес-центр штабу АТО

Російсько-окупаційні війська знову обстріляли Красногорівку з заборонених Мінськими домовленостями мінометів та пошкодили житлові будинки, повідомляє прес-служба штабу АТО.

Терористи відкрили вогонь вночі, 5 червня, ще до світанку.

"По житловому сектору Красногорівки НЗФ ОРДО вели вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів. Спостережна група української сторони СЦКК зафіксувала пошкодження двох житлових будинків по вулиці Ломоносова", - йдеться у повідомленні прес-служби.

В одному з будинків вибиті шибки, осколки посікли фасад будівлі. В іншому вибухом міни пошкодило ворота. Мирні мешканці при цьому не постраждали.

"Цей обстріл в черговий раз засвідчив, що НЗФ ОРДО не припинили цілеспрямованих дій щодо подальшого загострення конфлікту, а також продемонстрували небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні бойовики 60 разів обстріляли позиції Збройних сил України. При цьому дев'ять разів бойовики використовували заборонену Мінськими угодами зброю.

Представники Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) погодили введення "режиму тиші" в зоні АТО з 1 червня. При цьому спікер прес-центру штабу АТО Антон Миронович наголосив на необхідності виконання терористами ОРДЛО "всіх домовленостей про "режим тиші", які були досягнуті раніше".