UA / RU
Підтримати ZN.ua

У штабі ООС показали відео тренувань підрозділів ППО Об'єднаних сил

ППО Об'єднаних сил здатна вирішувати увесь комплекс завдань по виявленню, перехопленню та знищенню всіх типів літальних апаратів противника.

Військовослужбовці Збройних сил України з підрозділів протиповітряної оборони продовжують удосконалювати свої навички по боротьбі з літаючими засобами противника і захисту мирного неба України, освоюючи нещодавно отримані нові системи для виявлення ворожих літаків; відео військових навчань підрозділів ППО опублікували у штабі Операції об'єднаних сил.

В Об'єднаних силах створена багаторівнева система протиповітряної оборони, яка забезпечує виявлення і знищення повітряних цілей у всьому діапазоні висот та швидкостей. У неї входять сили і засоби Військово-Повітряних сил і Протиповітряної оборони. На озброєнні ППО знаходяться модернізовані зенітно-ракетні комплекси, які здатні знищувати всі типи літальних апаратів противника.

"Новітня система управління здатна централізовано видавати бойову інформацію зенітно-ракетним і зенітно-артилерійським підрозділам, а також керувати ними в режимі реального часу. Система здійснює миттєву прив'язку підрозділів до місцевості, розраховує зони виявлення і поразки", – йдеться в повідомленні ООС.

Нагадаємо, на Азовському морі згідно з планом підготовки підрозділів морської піхоти до спільних Українсько-Американських навчань Sea Breeze-2018 тривають тактико-стройові заняття по темі: "Проведення стабілізаційних дій у кризовому районі",