UA / RU
Підтримати ZN.ua

У штабі ООС показали відео навчань з порятунку збитих пілотів

На навчаннях армійці тренувалися рятувати пілотів збитих противником літаків.

У зоні проведення операції Об'єднаних сил пройшли навчання підрозділів армійської авіації з відпрацювання пошуково-рятувальних дій - військовослужбовці рятували збитих пілотів з території противника, повідомляє на своїй сторінці у Facebook штаб ООС.

Поставлена підрозділу завдання передбачала, що літак тактичної авіації Військово-повітряних сил України був збитий вогнем диверсійно-розвідувальної групи противника. Льотчик, який вижив у падінні, здійснив вимушене залишення літака і самостійно вийшов в обумовлений для евакуації район.

До відпрацювання пошуково-рятувальних дій були залучені два вертольота Пошуково-рятувальної служби ВПС України Мі-8 і один вертоліт армійської авіації Мі-24. При виконанні завдання використовувалося засіб десантування "Адаптор-1М", а евакуювала льотчика спеціальна рятувальна парашутно-десантна група, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, тим часом у Одесі у понеділок, 9 липня, почалися масштабні навчання Sea Breeze-2018 за участю Військово-морських сил Збройних сил України та військовослужбовців країн НАТО. Вони триватимуть в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря 12 днів - до 21 липня.

Особливістю цьогорічних навчань Sea Breeze стане управління силами морського, наземного та повітряного компонентів з моря. Багатонаціональний штаб розміщуватиметься на кораблі управління USS Mount Whitney, він знаходитиметься у відкритому морі. Міжнародні навчання серії Sea Breeze проводяться щорічно з 1997 року.