UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Шарм-ель-Шейху під час приземлення спалахнув авіалайнер із Запоріжжя

На щастя, обійшлося без постраждалих. Причину пожежі встановили досить швидко.

В аеропорту престижного єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх 9 листопада стався небезпечний інцидент – під час приземлення українського рейсу "Запоріжжя – Шарм-ель-Шейх" почалася пожежа на літаку компанії Sky Up, повідомляє РепортерUA з посиланням на одного з пасажирів рейсу.

"Літак сів досить м'яко, але у момент посадки, ми почули дивний гул з лівого боку. В ілюмінаторах було видно заграву від полум'я та густий дим. Не минуло й хвилини, як біля нашого літака була пожежна команда аеропорту, яка погасила загоряння. Трап подали дуже швидко", – розповів очевидець.

Загоряння оперативно ліквідували, пасажирів та екіпаж літака евакуювали. Встановлено, що причиною пожежі виявилися проблеми із лівою стійкою шасі, яка у результаті загорілася.

Раніше, 4 жовтня, в Україні літак Ан-12 здійснив аварійну посадку на ґрунт в селі Сокільники на Львівщині, не долетівши 1,5 км до аеропорту. Вантажний Ан-12 прямував з іспанського міста Віго до Стамбула, і мав зайти в аеропорт "Львів" на дозаправку.

На борту літака перебували вісім осіб. П'ятеро від отриманих травм загинули, трьох ушпиталили у важкому стані.

Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) КК України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі.