UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Севастополі почали будівництво підвідного православного храму

Православні об'єдналися з "Нічними вовками" і вирішили спорудити підводний храм.

В окупованому Севастополі оголосили про початок будівництва "першого у світі підводного православного храму".

Як повідомляє видання Крым.Реалии, місцеві дайвери за підтримки севастопольського благочиння Російської православної церкви Московського патріархату і російського байк-клубу "Нічні вовки" заклали хрест в ста метрах від узбережжя мису Фіолент на 20-метровій глибині.

Представник прес-служби благочиння, сказав цей хрест став "першою спорудою, навколо якого буде зведено перший у світі підводний храм, який буде названий ім'ям святителя Николая – покровителя моряків".

"Хрест стилізований під корабельний якір. Ми сподіваємося, що перший у світі підводний храм стане знаковою пам'яткою севастопольської акваторії і приверне увагу туристів", – заявили в прес-службі благочиння.

У той же час представник благочиння заявив, що не готовий повідомити про приблизну дату закінчення зведення підводного храму, пославшись на те, що дата завершення робіт "буде залежати від багатьох факторів".

Як писало видання Gazeta Wyborcza, Севастополь, який став одним із символів державної міфології Росії і рік прожив в умовах російської анексії, вже повернувся в СРСР.