UA / RU
Підтримати ZN.ua

У семи областях України зафіксовані високі показники COVID-госпіталізацій

У Львівській області цифра піднялася більше ніж 80%.

Всі області України зараз знаходяться в "зеленій" зоні адаптивного карантину, але в семи регіонах країни перевищено показник госпіталізацій хворих на коронавірус.

Про це йдеться в даних Міністерства охорони здоров'я.

У Вінницькій області тривалий час спостерігається перевищення по цьому показнику, тепер він становить 69,8%, раніше становив 56,3-83%.

Івано-Франківська область демонструє високу динаміку госпіталізацій COVID-хворих. 16 вересня зафіксована відмітка 66,1%, а днем раніше вона становила 60,6%.

Тривалий час спостерігається збільшення цього показника, а значить і погіршення ситуації у Львівській області - 83,1%.

Миколаївська область демонструє високу динаміку госпіталізацій. За останніми даними, вона становить 69,3%.

Перевищення також зафіксовано в Полтавській області 61,6%, хоча попередньо цей показник демонстрував 42,1%.

Дані з сайту МОЗ

Луганська та Сумська області також показують високу динаміку госпіталізацій COVID-хворих. Вона становить в даних регіонах 73,6% і 50,3% відповідно.

Читайте також: Ляшко: МОЗ розглядає три сценарії запобігання поширенню COVID-19

Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я норма динаміки загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим або підозрою на COVID-19 повинна бути не більше 50%

Станом на 16 вересня в країні 5 744 нових випадки COVID-19, повідомили в Telegram-каналі МОЗ. За минулу добу 1 507 осіб госпіталізовано, 1 499 осіб одужали, 101 - померли від ускладнень.

За весь час пандемії в Україні коронавірусів захворіли 2 331 540 осіб, одужали - 2 226 629 осіб, летальних випадків - 54 651.

Раніше уряд змінив правила карантину, нові вимоги набудуть чинності 20 вересня. Зараз на території країни діє "зелений", безпечний карантинний рівень, але вже через тиждень ми можемо опинитися в "жовтій зоні" через швидкі темпи зростання захворюваності коронавірусів. Пояснюємо, як в таких умовах будуть працювати кінотеатри, спортзали і заклади громадського харчування.

Також за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, "для колективних перевізників будуть діяти ті ж вимоги по вакцинації, як і для інших суб'єктів господарювання". У транспорті залишатимуться вимоги щодо масок і соціальної дистанції.

Згідно зі статистикою поширення коронавірусу, в Україні зросла кількість хворих дітей. Їх частка від загальної кількості захворілих перевищила 10% і це вперше за весь час спостережень, говориться в дослідженні Національної академії наук України. Також в дослідженні мовиться, що нова хвиля коронавірусу може бути швидкою і стати руйнівною для України.