UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Щасті терористи обстріляли лікарню, є загиблі і поранені

Під обстріл потрапили не тільки лікарня і житлові будинки, але і гуманітарний коридор. Більшість поранених - мирні жителі.

Бойовики обстріляли в селищі Щастя Луганської області міську лікарню і позиції батальйону "Айдар".

Як повідомив командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук виданню "Українська правда", обстріл лікарні закінчився близько 12:25.

"1 людина загинула, 16 поранених, троє - важко. Мирні. З військовослужбовців тільки одна людина поранена", - повідомив він.

За словами Мельничука, "сьогодні дуже масований обстріл" був - з боку Веселої Гори, Луганська і Металіста. Постраждали лікарня та прилеглі будинки.

Раніше користувач Антон Носов у Facebook написав: " Із 10:30 за Щастя йде масований арт обстріл, безліч ударів по житлових будинках, лікарні, школі. В хірургічному відділенні завал (ДУЖЕ БАГАТО поранених) . На підступах до міста йде бій!".

А голова Луганської ОДА Геннадій Москаль на своєму сайті повідомив, що станом на 12.30 було 13 поранених, а також убиті (але кількість загиблих не уточнив).

Він підтвердив, що мінометний обстріл вівся з с. Весела Гора, яке знаходиться під контролем бойовиків так званої "ЛНР".

"Неідентифіковані терористи обстрілюють не тільки місто, але і гуманітарний коридор, по якому мирні громадяни переходять з ЛНР на нашу територію, щоб переоформити пенсії, зняти гроші з банкоматів і купити хоч якісь продукти", - підкреслив Москаль.

"Постраждали мирні жителі або військовослужбовці, зараз уточнюємо. У м. Щастя направлені додаткові медичні служби, а також військові формування та добровольчі батальйони", - повідомив він.

Нагадаємо, в ніч на 26 вересня бойовики неодноразово обстрілювали позиції українських силовиків. За даними прес-центру АТО, обстріли були здійснені районах населених пунктів Щастя, Дмитрівка, Старогнатівка, Піски, Попасна, Рідкодуб, Дебальцеве, Малоорівка, Сміливе, Некишин та аеропорту Донецьк. !zn