UA / RU
Підтримати ZN.ua

У СБУ та МВС заявили про підготовку терактів на енергооб'єктах України

Аваков попросив винести це питання на РНБО.

Служба безпеки України має інформацію про підготовку диверсантів для диверсій на об'єктах енергетики та транспортної інфраструктури в Херсонській і Миколаївській областях, заявив на засіданні Кабінету міністрів заступник голови Служби безпеки України Михайло Глуговський.

Диверсанти готуються в анексованому Криму, на території Російської Федерації, а також в "ДНР" і "ЛНР".

"Ми отримали достовірну оперативну інформацію про те, що в центрах підготовки диверсійно-розвідувальних груп, які діють на території окупованої республіки Крим, а також у так званих "ДНР" і "ЛНР" і в Ростовській області Російської федерації ведеться підготовка спеціальних груп з метою вчинення терористичного актів на об'єктах енергетики, автомобільних транспортних магістралях Херсонської та Миколаївської областей", - сказав Глуговський.

Разом з тим, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підтвердив інформацію щодо підготовки терактів на енергетичних об'єктах України.

"Прошу винести це питання на РНБО", - заявив він на екстреному засіданні Кабінету міністрів України в понеділок у Києві.

Читайте також: Невідомі знову пошкодили опори ЛЕП у Херсонській області

20 листопада невідомі на адмінкордоні з Кримом спробували за допомогою вибуху знищити дві опори ЛЕП, що подають електроенергію на окупований півострів. Сума збитків склала близько 700 тисяч гривень. 21 листопада в Чаплинці правоохоронці спробували відтіснити учасників акції блокади Криму, які перешкоджали ремонту пошкоджених електроопор. Повідомлялося, що в результаті зіткнень постраждали 7-10 осіб. Потім в МВС заявили про врегулювання конфлікту з учасниками блокади Криму в Чаплинці. При цьому національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що причиною конфлікту в районі Чаплинки є неузгодженість дій.

На поточний момент бригади "Укренерго" готові протягом чотирьох діб ліквідувати наслідки пошкодження опор ліній електропередач в Херсонській області.

Нагадаємо, МВС повідомило про чотири кримінальних провадження, відкритих у зв'язку з інцидентом біля опор ЛЕП в районі Чаплинки Херсонської області.