UA / RU
Підтримати ZN.ua

У СБУ назвали дату початку реалізації російського плану дестабілізації в Україні

Кінцевою метою плану російських спецслужб є дострокові вибори і посилення позицій сепаратистів сил у новому парламенті.

Перший етап реалізації розробленого Росією плану дестабілізації ситуації намічений на 15 листопада, повідомив начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублік.

"Старт зазначених дій запланований на 15 листопада з всеукраїнської акції протесту банківських вкладників", - сказав він на брифінгу.

За його словами, 17 листопада акції повинні трансформуватися в протест проти підвищення житлово-комунальних тарифів, який, за планами РФ, повинен перерости у блокування урядових структур.

"Мета плану - внутрішня дестабілізація, організація дострокових виборів в Україні, посилення позицій проросійських сил у новому парламенті", - додав Дублік.

4 листопада глава СБУ Василь Грицак повідомив, що Служба безпеки України має новими документами з планами дестабілізації ситуації в 10-15 регіонах України.

Раніше українські хакери з організації "КіберХунта" опублікували новий масив електронної пошти помічника президента РФ Владислава Суркова, який містить план з дестабілізації України "Шатун".