UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ряді звільнених міст Донбасу відключили телеканали Росії

Від російської телепропаганди вже звільнені Артемівськ, Костянтинівка, Димитров, Дружківка та Краматорськ

У ряді звільнених міст Донбасу відключили телеканали Росії. Про це заявив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Олександр Ільяшенко, повідомляє прес-служба регулятора.

"У ряді міст, які ще недавно перебували в активній зоні АТО, вдалося відновити мовлення українських каналів. Паралельно відбувається вимикання російських", - заявив Ільяшенко.

За його словами, сьогодні російські пропагандистські телеканали відключені в Артемівську, Костянтинівці, Димитрові, Дружківці, Краматорську. Днями вони були вимкнені також у Слов'янську, Маріуполі та на півдні Одеської області.

У східних регіонах ряд провайдерів раніше не могли відключити російські канали з-за погрози фізичної розправи з боку терористів. Як тільки сили АТО звільняють місто від проросійських мародерів і терористів, канали відключаються.

Нагадаємо, сьогодні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вимагає від українських провайдерів протягом доби припинити трансляцію російських телеканалів, які продовжують незаконно транслюватися на території України. !zn

Читайте також:

Рада призначила членів Нацтелерадіо за своєю квотою

Нацрада може звернутися до суду про заборону ретрансляції ще чотирьох російських телеканалів

Нацтелерадіо прогнозує перехід до цифрового мовлення вже до осені