UA / RU
Підтримати ZN.ua

У росЗМІ повідомили дату офіційного відкриття Керченського мосту

Міст, який з'єднуватиме РФ та окупований Крим, офіційно відкриють 15 або 16 травня.

Міст через Керченську протоку офіційно відкриють 15 травня або на день пізніше. У церемонії відкриття братиме участь президент РФ Володимир Путін, тому точна дата залежить від його графіку. Раніше стало відомо, що рух почнеться у другій половині травня, але конкретні дати ще не називалися. Одними з перших мають намір проїхати сотні членів прокремлівського мотоклубу "Нічні вовки".

"Путін на відкриття мосту точно поїде, швидше за все, це буде наступний вівторок (15 травня, – ред.). У крайньому випадку, все зсунеться на день", - розповіло виданню "Газета.Ru" інформоване джерело, близьке до Кремля.

Як саме проходитиме церемонія поки неясно. За даними видання, традиційне перерізання червоної стрічки може статися на середині мосту, в центральному арковому прольоті, який Путін відвідував у ході березневого візиту.

Нагадаємо, що Україна проводить екологічну експертизу щодо будівництва Росією Керченського мосту до анексованого Криму. У разі підтвердження загрози екологічної катастрофи, Київ звернеться до країн Чорноморського співробітництва. Раніше Україна анонсувала санкції проти компаній, які будують Керченський міст.

Крім того, за словами посла США в Україні Марі Йованович, будівництво Керченського мосту заважає транспортному сполученню України з міжнародними ринками.

Докладніше читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Азовське озеро". Керченський міст закриває українське Приазов'я" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".