UA / RU
Підтримати ZN.ua

У російському уряді створено міністерство у справах Криму

За словами Дмитра Медвєдєва, розвиток Криму потребує значної концентрації зусиль різних відомств і вирішення міжгалузевих завдань.

В уряді Росії буде створено окреме міністерство у справах Криму. Про це заявив глава уряду РФ Дмитро Медвєдєв, який 31 березня прибув з візитом до Сімферополя.

Очолить нове міністерство Олег Савельєв, який з 2008 року займає посаду заступника голови Міністерства економічного розвитку.

"Не буду приховувати, вирішення такого завдання (розвиток Криму) вимагатиме дуже значної концентрації зусиль різних відомств і вирішення міжгалузевих завдань. У зв'язку з цим вважаю правильним створення спеціального федерального органу виконавчої влади для вирішення завдань Криму і Севастополя", - заявив Медвєдєв.

За його словами, "президент РФ підтримав позицію уряду з цього питання, підписано два укази".

"Один - про створення міністерства у справах Криму, другий - про призначення Олега Генріховича Савельєва міністром", - заявив Медвєдєв.

Між тим, як повідомила прес-служба президента РФ, Володимир Путін 31 березня підписав указ про міністра Російської Федерації у справах Криму. "Призначити Савельєва Олега Генріховича міністром Російської Федерації у справах Криму", - йдеться в указі, який набирає чинності з дня підписання. !zn

Читайте також:

Україна відмовилася від організації фестивалю "Перемогли разом", присвяченого 70-річчю визволення Севастополя

Турчинов: В Україні немає передумов для федералізації

Лавров наполягає на новій Конституції України, яка буде гарантувати федеративний устрій