UA / RU
Підтримати ZN.ua

У російському суді у справі Гриба допитали свідка обвинувачення

Наступне засідання призначено на 23 листопада.

Наступне засідання у справі українського політв'язня Павла Гриба, якого звинувачують в Російській Федерації в сприянні тероризму, призначено на 23 листопада. Як повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook батько українця Ігор Гриб, сьогодні в суді відбувся допит свідка зі сторони звинувачення.

"Судове засідання закінчилось. Після обіду, в закритому режимі, в режимі відеоконференції пройшло опитування свідка обвинувачення Єршової Тетяни. Наступне засідання 23 листопада 2018 року", - написав Гриб.

Відзначимо, що в четвер Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) почав судове слідство у справі Павла Гриба. Громадянин України не визнає провину за звинуваченням у сприянні тероризму та відмовляється від свідчень.

Нагадаємо, що 19-річний громадянин України Павло Гриб зник на території Білорусі 24 серпня 2017 року. Він поїхав в Гомель для зустрічі з росіянкою, з якою познайомився в соцмережах. Про зникнення сина заявив відставний офіцер Державної прикордонної служби України, військовий капелан Ігор Гриб.

За невстановлених обставин Гриба вивезли на територію Росії, де відправили в СІЗО Краснодара за звинуваченням у нібито організації теракту в школі в Сочі. Суд заарештував його на два місяці, пізніше термін утримання під вартою неодноразово продовжувався.

Незважаючи на численні звернення Києва, російська влада не пускає українських лікарів до Гриба. Хлопець має інвалідність і змушений постійно приймати підтримуючі препарати.